Informatie

Luchtfoto’s hebben meerwaarde, zeker bij bouwwerken of infrastructurele projecten. Vaak maken ze in één keer duidelijk wat je op de grond niet ziet, en wat je alleen omslachtig kunt uitleggen. 

Als vliegend fotograaf maak ik luchtfoto’s in opdracht. Recent werkte ik in opdracht van bouwbedrijf Heijmans, het Havenbedrijf Rotterdam, FlyOverHolland.com, het Hoogheemraadschap van Delfland en de TU Delft. Maar mijn foto's werden bijvoorbeeld ook gebruikt voor een campagne van de Nederlandse Bank, een publicatie in NRC Handelsblad en ter illustratie van een artikel over Rotterdam van het Goethe-Institut.

Ik vlieg vanaf Rotterdam The Hague Airport of vanaf Lelystad in een Piper P28A of een Cessna 172 en vlieg bij fotovluchten met een extra vlieger die als safety pilot de besturing overneemt als er gefotografeerd of gefilmd wordt. De vluchtuitvoering is onder voorbehoud van de weersomstandigheden die én goed moeten zijn om te vliegen én om te fotograferen. Als opdrachtgever kunt u op verzoek meevliegen. 

Sinds 2014 is er niet meer vooraf een speciale vergunning van de Militaire Inlichtingen- en Veilighiedsdienst (MIVD) nodig om luchtfoto's te maken. Desondanks mag niet ieder gebied van Nederland gefotografeerd worden. Ook is het verboden op sommige plekken over te vliegen. Als een object dicht bij de luchthavens Zestienhoven of Schiphol ligt is er eerst toestemming van de Luchtverkeersleiding Nederland nodig. Eén blik op de kaart en ik kan u precies vertellen - en vervolgens regelen - wat er nodig is om de foto's legaal te kunnen publiceren.

Alle CO2 uitstoot die veroorzaakt wordt door de vliegbewegingen worden gecompenseerd met een bosproject in Maleisie via Treesforall.nl.

Naast luchtfotografie houd ik mij sinds 1994 professioneel bezig met all-round fotografie: portretten, corporate communicatie en het maken van korte films voor internet. Ik werk in opdracht van bedrijven, uitgevers, ontwerp- en reclamebureaus en de overheid. Mijn foto's worden gebruikt voor jaarverslagen, in magazines of boeken en gepubliceerd op websites. Voor een aantal opdrachtgevers heb ik ook multimedia- en online publicaties verzorgd. Daarnaast maak ik fotoboeken in opdracht. Recent werkte ik bijvoorbeeld voor de Nederlandse Orde van Advocaten, ACTAL, Sophia Revalidatie, De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, TAQA Energy, Houthoff Buruma, Dialogue BV, Goethe Institut, de Consumentenbond en Pels Rijcken Advocaten. 

Mijn foto's werden de afgelopen jaren onderscheiden met prijzen en nominaties bij De Zilveren Camera, PaNL en UNICEF Childrens Picture of the Year. In 2009 werd een foto uit mijn Hyde park boek toegevoegd aan de fotocollectie 'Moments of Intimacy, Laughter and Kinship' (M.I.L.K.) van Magnum fotograaf Elliott Erwitt.

Stuur voor meer informatie een bericht of vraag een offerte aan.